Här är ett recept på en härlig kaka! Anpassad för allergier men läs noga på innehållsförteckningen om du har allergier!
Vill du se Sofie baka den? Klicka HÄR!

Kakan:
2 deciliter soja mjölk eller soja grädde (kan bytas ut mot annan valfri mjölk såsom havre eller mandelmjölk)
50 veganskt smör (jag använder Naturli Vegan Bredbart)
3 deciliter vitt socker
12 matskedar kikärtsspad (aquafaba)
4 deciliter mjöl (5 och en halv om du använder glutenfritt mjöl, jag använder Leilas mjölmix)
3 matskedar vaniljsocker
3 teskedar bakpulver (om du använder glutenfritt mjöl, ta en extra halv tesked bakpulver)

Topping:
125 gram veganskt smör
2 och en halv deciliter brunt farinsocker
en halv deciliter soja mjölk
(Riven kokos är jättegott i om du tycker om kokos! Ta 1 deciliter))

Sätt ugnen på 200 grader.

Värm smöret och mjölken på låg värme tills det är helt mixat och sätt åt sidan.
Vispa kikärtspadet och det vita sockret.
Vänd ner mjöl, bakpulver och vaniljsocker, vispa inte, bara blanda.
Häll i mjölk och smör blandningen och blanda försiktigt.

Häll smeten i en form, jag använder en som är ca 30cm x 40 cm.

Sätt i ugnen på 200 grader i ungefär 20 minuter.
Vi tittar efter en gyllene ton men inte brun.

När det är i ugnen så tar vi ingredienser till toppingen och lägger i en kastrull på medium temperatur och rör om tills det har smält.

Ta ut kakan och sätt ugnen på 225 grader.
Ta en bakpinne eller tandpetare och peta många hål i kakan.

Häll över toppingen och sätt tillbaka in i ugnen i 5 minuter.

Ta ut och låt svalna.
Klart!